Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J25a88n 51H43a65v61r88d38a

22. 10. 2014 8:04

Študlare, vyhmátl jste to. Patříte k nejen kapitalistické chudině dle vašeho pojetí, ale i k chudině intelektu. Takovouto blbost napsat dokáže jenom manipulátorský ignorant, který se nezmůže alespoň na práci s rozumnými veličinami.

Jeden váš zásadní úvahový veletoč: Prakticky všechny vámi popisované neduhy kapitalismu jsou výsledkem pokřivení kapitalismu moderními bolševickými postupy. Nakonec přes polovina eurounijních politiků jsou či byli tvrdí levičáci.

Některé z křiklavých a zásadních vyrušení pravidel kapitalismu: mohutné přerozdělování, neuvěřitelná podpora občanů, kteří nechtějí pracovat, dotační udržování podniků, bank i odvětví, které nemají nárok na přežití v tržní soutěži, průnik politických garnitur do quaziekonomického systému a s tím spojené obrovské krádeže veřejných peněz.

6 0
možnosti
PH

P21e35t70r 14H36á76l89a

21. 10. 2014 22:12

Víte, autore, ve skutečnosti je většina problémů, které popisujete, právě naopak důsledkem absence kapitalismu. Třeba ta válka. Žádný boháč by nikdy nevedl válku ze svého. Vždycky válčí za cizí peníze. To je proti principu kapitalismu.

V USA ty daně nejsou zas tak malé, takže vesele válčí za peníze jiných. 

Z definice ovšem v kapitalismu vlastní zdroje soukromníci, čili v kapitalismu stát prostě nemá za co válčit.

3 0
možnosti
PH

P44e96t63r 74H19á13l58a

21. 10. 2014 22:07

Nepochopil jste ani co to je kapitalismus, ale stavíte se do role "učitele", který "nám to vysvětlí".

Hned první bod - podvod. Pokud je tohle pilíř kapitalismu, tak proč tu teda máme místo něj státní dirigismus?

1 0
možnosti
PK

pak by mne pane autore zajímalo, pokud budeme mít na nějaký další článek čas, jak byste popsal základní pilíře socialismu.. Stalin i Mao byli opravdoví mírotvůrci, bez podvodů (žádná propaganda, že?), dluhů (všeho bylo dostatek, že?) a válek (pomineme-li války zlých kapitalistů proti těmto režimům, stačí se ohlédnout za desítkami milionů obětí jejich vlády - nejen těch, co podlehli hladomoru nebo politickým žalářům). Čest!

3 0
možnosti
MD

jestliže píšete, že příčiny moderních válek má na svědomí kapitalismus, měl byste si položit otázku,  kdo má na svědomí příčiny válek nemoderních.... čest práci!!!

2 0
možnosti
BT

Jsem tomu rád, že vaše umění psát a popsat danou věc srozumitelně, je Vám dáno snad od Boha a nebo máte dostatek informací, nebo citlivou duši to jsou mé otázky, které se ženou mým srdcem i hlavou. Karmu dávám a ani se již více neptám a jen hlavu svou skloním a jen se modlím zato pište dál.Děkuji!!

0 2
možnosti
ČP
ČP

Doufám, že tomuto soudruhovi bylo z důvodu imbecility odebráno volební právo...

6 1
možnosti
Foto

J23i97r49i 34B36i44l81i34n12a

19. 10. 2014 3:59

Jeste by to chtelo autore upustit od te marxisticke terminologie a mohli bychom mit zajimavou debatu. Takhle ne.... 

Jinak musim vsem pritomnym diskuterum na autora prozradit, ze je to uspesny a bohaty podnikatel, ktery nikdy nebyl komunistou, ba ani komance nevolil.

Ne ze bych toho pana znal osobne, ani ze by to byla pravda, ale rikaji to o sobe vsichni. Nejspis pisou podle nejake prirucky.....8-o

3 0
možnosti
TB

Soudruch autor by si měl uvědomit, že nejhorší válku a desítky mrtvých má na svědomí právě SOCIALISMUS, na straně jedné i na té druhé.

Co se týče dluhu, tak ten po BOLŠEVIKOVI splácíme dodnes a ještě dlouho budeme.

A že jsme zde přes 40 let žili ve lži a podvodu, o tom se raději rozepisovat nebudu.!!

9 1
možnosti