Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Čekejte nálet havloidů. Jinak karma.

1 1
možnosti
JK

Absolútny súhlas. Niet viac čo dodať... Len že pekne a výstižne napísané.

1 1
možnosti
MB

Dost dobrý R^ Karma.

4 0
možnosti
JT

Dřív lidi věřili, že za vše zlé na zemi může ďábel. Je to hrozně pohodlné. Dnes už lze v existenci ďábla těžko věřit. Tak si ti pohodlní musí najít jiného zloducha. V tomto případě USA. Víte, že podle všech kriterií se projevujete jako rasista? A nemyslím vůči muslimům.

4 2
možnosti
Foto

Problém je, že autor má pravdu.

Za rozvrácený muslimský svět mohou v největší míře USA.

Bez USA by nikdy na území Iráku a Sýrie nevznikl Islámský stát. Afghánistán je též zcela v rozvratu a radikální muslimové na vzestupu.

A Libye? Tam kromě USA nesou hlavní vinu Francie a Velká Británie.

4 1
možnosti
RH

Nestabilita islámských zemi je z větší části důsledkem evropského kolonialismu a post kolonialismu.. Blízký vychod byl nestabilní ještě před tím, než tam USA začaly mít své politické zájmy..

10 2
možnosti
OK

To je velká pravda.

3 0
možnosti
OK

Dějiny ukazují, že v Evropě, Americe i kdekoli jinde probíhalo a probíhá mnoho migračních vln. V době stěhování národů sem přišli Slované, později dosud neosídlené části našich zemí kolonizovali Němci. V době válek tu taky leccos zůstalo. A třeba v devatenáctém století emigrovalo mnoho našich chudších rodin do USA.

Mimoto evropské země v devatenáctém století kolonizovali Afriku, a právě z kolonií někdy docházelo k velké imigraci, viz Francie.

Obvykle platí, že tam, kde je více zdrojů, je velký imigrační tlak. Evropa, tedy původní obyvatelstvo vymírá (prý že se máme špatně, rozuměj patříme k 10% nejvyspělejší populace) a logicky se sem tlačí ti, kteří balancují na hraně přežití.

Evropa dlouho platila nejen za technologicky nejvyspělejší, ale též za nejhumánnější země, byť si to pokazila zejména Hitlerem a Stalinem. Dnes se ale díky podobným lidem jako autor začínáme přibližovat kultuře těch, které tu nechceme, případně jdeme ještě níže.

Aby bylo jasno, muslimská imigrace mne vůbec netěší. Léta jsem se "bavil", jak spousta Čechů nadává na Romy a jejich nepřizpůsobivost. A říkával jsem, že jednou ještě budeme říkat "zlatí cikáni". Kulturní rozdíl mezi námi a Romy je totiž mnohdy menší a vzájemné poznání větší než u těch, kteří k nám chodí vyznávat Alláha. Jenže ať se nám to líbí nebo ne, jde o přirozený populační jev, který při snaze se mu bránit v konečném důsledku povede k velké destrukci. K destrukci našeho lidství i destrukci lidstva samého.

2 2
možnosti
RH

Ovšem existují i jiné oblasti, odkud lze populaci "doplňovat".. Ubytek obyvatel není důvodem k nutnému přijímání zrovna muslimů..

2 0
možnosti
MR

Dnes je jiná doba, pořád stereotypně vnímáme že garance za vše má mít stát, nebo je odpovědný nějaký stav.

Nejsme v socialismu kdy vše řídil všemocný stát, dnes je potřeba aktivita lidí umět říci co chtějí a nechtějí, bez toho se to nikam nepohne.

Vrací se nám jen to co nechceme přijmout a vytěsňujeme. Karty jsou rozdány tak že záleží na občanech a jejich občanské aktivitě.

Nejsou zde sjezdy, 5 letky a schůze, kde by se to řešilo ... .

Navíc my vnímáme jiným expozičním časem jež je krátký vůči generačnímu a celkovému směrování vývoje společnosti. Společnost se vyvíjí na výzvách, jejich zvládání, krizích a bojích za udržení se.

Tím vznikají precedenty a morální zákony a zákony společnosti.

Problém Evropy je v tom že vytvořila sociální společnost jež není schopna sama řídit svůj osud a ukazovat směr a své potřeby.

Do popředí ze dostala netvůrčí většina, jež vše dusí svým zaměřením jen na sebe a své potřeby a není schopna vytvářet prostor pro vůdčí duševní velké osobnosti.

Zde to vlastně bude střet této sociální většiny a společností na kmenovém základě. Bude to léčba šokem a hodně tvrdá.

Přínos bude dvojí, jeden poznání hrůznosti sociálního a humanistického inženýrství a druhý pochopení z čeho vlastně pramení náboženství a vytváří se jeho stav a co je vlastně vyšší princip a víra.

3 0
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik