Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Den české státnosti ale nemá se svatým Václavem tolik co do činění. Den české státnosti je připomínka sjednocení vlády nad českými zeměmi do rukou jednoho vladaře. A k tomu došlo o poznání později, než byla smrt Václava. Historici se přou o přesné datum, ale můžeme s jistotou tvrdit, že k události, která je připomínkou české státnosti a která je za ní považována, došlo více než 60 let po smrti knížete Václava.

Dodám již jen dvě slova a jednu číslovku a zbytek si dostudujte za domácí úkol a napřesrok to bude snad již lepší ....Rv

Libice, Slavníkovci, 995

2 0
možnosti
PK

"Den české státnosti je připomínka sjednocení vlády nad českými zeměmi do rukou jednoho vladaře."

Myslíte to násilné připojení Moravy k Českému knížectví a povraždění či prodej moravských velmožů do otroctví? Já vím, že to zní leckterému uchu kontroverzně ale je to bohužel tak. Žádné mírové splynutí to rozhodně nebylo.  V Kosmově kronice se píše o vyhnání Poláků z moravských hradů, jenže to nebyli žádní Poláci ale s vysokou pravděpodobností samotní Moravané, kteří volně spolupracovali s Poláky, a tak v politickém slova smyslu Poláky a byli takto Kosmou jako Poláci vnímáni. Po Budyšínském míru se Polsko začalo zajímat o východní oblasti a tak ponechalo Moravu stranou, čehož využili Přemyslovci a dobyli ji. Vypálili významná hradiště, co by nová politická centra po zániku Velké Moravy posunutá více na západ či sever - hradiště v Olomouci, v Přerově, ve Starých Zámcích (Brně) a Znojmě. Moravská nobilita tedy přes celé 10. století existovala dál, i moravské biskupství fungovalo dál v průběhu 10. století a v Olomouci bylo pouze obnoveno..

0 0
možnosti
Foto

Napsal jste svůj názor, budiž.

Ale proč ta vaše velká fotka? 8-o

5 0
možnosti
JL

Za Václava bylo údajně každý rok z Čech odváděno 120 volů do Německa. Je škoda, že se v tom trendu nepokračovalo.

4 0
možnosti
LC

Neosvědčil jste se při výběru solidního dekoltu, ba ani při definicích české státnosti. Jsem rád, že má kšiltovka je již minulostí.:-/

1 0
možnosti
Foto

Minimum znalosti historie by neuškodiloRvRv

5 0
možnosti
SB

Mně by zajímalo, před kým měl Havel nebo Klaus bránit českou zemi. Alespoň z vojenského hlediska to byl nesmysl, protože nikdo ji agresivně tehdy nenapadl.

1 0
možnosti
SB

Omluva za překlep: "Mne by zajímalo..."

0 0
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik