Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Soužití s cikány je problematické a vláda neví jak to řešit. Řeší to uplácením (tkzv. sociálním smírem), což je špatně. Ale myslím si, že jste stejně bezradný jako vláda. Nicméně, alespoň ten problém vidíte a chcete řešit, narozdíl od nich.

Nebudu odpověď členit do moc odstavců, protože redakční systém to zakazuje. Takže sociální dávky jsou srovnané mezi cikány a bílou populací. Tady plácáte blbosti. Agentury pro začlenění udělají určitou užitečnou práci, ale je marginální. Takže ty při vytváření řešení ani nemusíte zmiňovat. Ve vězení práce není. Takže tady řešení také není.

Ono není tak jednoduché pracovní místo vytvořit a platit ho lépe než sociální dávky. Nekvalifikované práce jako uklízení listí není to pravé.Docházka do školy nic nezmění. Drobná kriminalita, určitě souhlasím.

Teď za sebe. Problém cikánů je v tom, že nemají v kultuře a ve zvycích pracovat a vzdělávat se. Pokud tyhle hodnoty, metodou cukru a biče, do cikánů dostanete, můžete vychovat generaci cikánů, kde bude rozumné zastoupení pracujících a jakž takž vzdělaných. Pokud nezměníte jejich mentalitu, jsou nějaká další opatření k ničemu. Protože se snaží jen hasit příznaky, ale nedělají nic proti příčině. Je to jako mít horečku a místo antibiotik si dát léky snižující horečku.

2 0
možnosti
Foto

Na to že jste obyčejný technik 8-o a stačí vám denní zkušenosti jste napsal blog s velmi bystrými a rozumnými postřehy. Obdivuji každého z nás, kdo umí velmi reálně posuzovat realitu kolem sebe a jsem velmi rád, že existujete! A tak jako vy na druhé straně barikády věřte, že jsme bezmocní v této " válce " a jen zde můžeme poskrovnu ventilovat  postřehy a maxim. dráždit žlučníky " odborníků a všeznalců. "[>-]EUR^

7 0
možnosti

co se podívat, jak si v téhle věci stojí cash-flow?

0 0
možnosti

Dal jsem karmu. Přesto budu velmi kritický ....máte tady Babiše ( pro mne stále Bureše ) a Sobotku . Zaznemenal jste JEDINNÝ posun směrem, o kterém píšete ? Máte tady údajně nejlepší vládu, co kdy byly a nic,  tak na co si stěžujete ?

1 4
možnosti

Chce to zrušení sociální podpory, a její nahrazení sociální prací !!!  Kdo může a nechce  makat at klidně zemře hlady !!!

15 0
možnosti

Přesně tak. A dokonce stále více lidí si bude přát vládu tvrdé ruky a nastolení pořádku, a nejen ve vztazích k romům.

10 0
možnosti

Zajímavé je, že s žádným jiným etnikem ani menšinou není problém, jenom s nimi, oni potřebují zastánce, organizace na začlenění, atd. Jediné rozumné řešení- V restitucích jim vrátit koně, marintgotky a vijó, ale hodně daleko....

12 0
možnosti
Foto

Plédujete pro R-U model, nebo model První republiky, jenže ty se také neosvědčily příliš dobře. Ano, Cikáni směli žít svým způsobem života. Kočovali od města k městu, pokud získali svolení starosty, směli rozbít nějaký tábor. Někteří byli dokonce mistry některých řemesel, zejména kotlářských a drátenických. A jiní kradli, protože jim to jejich mravní kodex nezakazoval.

(Porovnejme to s některými etnickými Čechy, kteří dnes „legálně“ kradou v daleko větším měřítku a také v sobě ten kodex nemají.)

Např. Španělsko podrželo ten starý model: ponechalo jim právo kočovat. Dnes nemají koně a vozbu, Mají Mercedesy a caravany a jezdí od města k městu. Mají tam tábořiště s infrastrukturou, přijedou, pobudou, odjedou.

Netvrdím, že je to nejlepší řešení, ale je možné.

4 0
možnosti
Foto

Ač je ta problematika nesmírně závažná, nacházíš k její nápravě, Františku, pouze etatistická řešení. Patrně není od věci říci, že z nějaké části je viníkem současné situace opravdu stát. Zbytek odpovědnosti leží v samotných Cikánech. (Ne Romech, to je jen větev Cikánstva.)

Apeloval bych na jiné řešení: nechť jsou před zákon postaveni stejně, jako ostatní obyvatelé ČR. Žádná privilegia, žádná pozitivní diskriminace.

Sami musí pochopit, že jen vzdělání a jejich přínos celku je do společnosti zařadí a společnost si jich bude vážit stejně, jako kohokoliv jiného.

Rádo se o nás tvrdí, že jsme rasisté (kvůli Cikánům), ale většina společnosti bez větších výhrad soužije s Vietnamci, Číňany i černochy.

Nejde tedy z naší strany o žádný rasismus, ale jen o špatnou zkušenost s tím etnikem. Až si sami (a vlastním uvědoměním) pověst napraví, nikdo je nebude řešit.

16 0
možnosti

I když s Vámi zpravidla nesouhlasím, tak dnes ano, proč ne Jen bych dodal:

- nevím, jak stoupala natalita dle Vás "cikánstva" v minulosti, ale asi byla nulována vysokou úmrtností. Dnes kdy využívají plně výhod celé civilizace, tak jejich počet raketově stoupá a nejsem přesvědčen, že omezení "dávek" sníží jejich porodnost jako u majority. Zkrátka jiný kraj, jiný mrav. Mí prarodiče měli z obou stran 4-5 sourozenců, další generace 2-3 a teď je to často 0-1. U Romů prý porodnost také klesá, ale ne zas tak moc.

- při dnešních jejich počtu si neumím představit, že by kočovali

A nechci být nařčen z rasizmu - mí synovci a neteře v USA jsou Negroes a Latinos.

1 0
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik