Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J52i68ř42í 10M50í46k79a

24. 4. 2014 19:06

Dobrý den,chtěl bych jen autorovi říci,že jsme žili v kleci,takže za mě,ať je dnes režim jakýkoliv,tak jsem spokojenej,protože svoboda je nejcenější,hned po zdraví.

P.S. Srovnáváte nesrovnatelné!!!

1 0
možnosti

Až na ten nadpis, skutečný kapitalismus nikdo z nás, tedy myslím čtenáře i autory zde, nezažil. Jsem na světě od roku 52 a žiji stále v socialismu.

1 0
možnosti

"Zaslouží si spravedlivější distribuci zisku a spravedlivější daně." - Nezaslouzi, sami si ty, kteri to tu vedou do pr...le, opakovane voli.

1 0
možnosti

Jo ono se jezdilo za komančů do Chorvatska ? ;-D Ale nepovídejte. Byla to Jugoslávíe a jezdilo tam velmi málo lidí, mně se to povedlo po ročním trápení .....Dnes si tam zajedu kdy chci, to jen tak na okraj ......Nespletl jste si to s Vranovem ?

3 1
možnosti

Nemístná relativizace. U toho reálného socialismu totiž byla také totalitní diktatura. Snaha státu kontrolovat společnost, tajná policie, fízlování, šikana za projevení jiného názoru (nemožnost najít adekvátní zaměstnání, hrozba vězení pro zvláště aktivní opozičníky)... Tohle tu podle vás teď taky máme?

2 0
možnosti

Jinak v roce 1989 bylo považováno za samozřejmé, že odstranění pozůstatků socialismu a změna společnosti potrvá alespoň tři generace. Zatím se vyměnila jedna. Ale nějak se zapomnělo na katastrofickou situaci, ve které společnost byla v roce 1989, Změna nepřujde ze dne na den, ostatně v čele státu jsou právě ti, kterí dospěli, byli vychováni a vzděláni v předchozím režimu a nešvary popisované v článku jsou důsledkem minulého režimu. Škoda, že je autor tak krátkozraký.

4 2
možnosti

Žádn kapitalismus samozřejmě není a popravdě ani nikdy nikde nebyl, to je jen další demagogie minulého režimu. Buď žijeme ve svobodné zemi, kde lidé sami o sobě rozhodují a nesou za sebe odpovědnost anebo ne. A nejlépe se za posledních pět tisíc let měli lidé tam, kde ta svoboda byla.

1 0
možnosti

Až tady bude skutečný kapitalismus, pak teprve bude klesat nezaměstnanost, růst platy a zvyšovat se životní úroven. Dřív ne. To jsou tisícileté zkušenosti všech států světa.:-)

9 3
možnosti

A kdy stihly ty staty sehnat tisicilete zkusenosti, kdyz kapitalismus tu je maximalne 300 let.

3 0
možnosti
Foto

Souhlasim s autorem, ze je neco shnileho na nasem zrizeni, ale rozhodne bych tento system nenazval kapitalismem. Pokud u nas se prerozdeluje vic nez 50% GDP a zbytek je tezce regulovan, pak mame jen dalsi verzi socialismu a to je slepa cesta overena drive. Muzeme se bavit o tom jak "to" nazveme, muj navrh je korporativismus.

Pokud mate sanci cestovat a nejste zavisli na vyplodech nasi mediokracie, pak zjistite, ze co nam chybi je prave kapitalismus.

13 0
možnosti

Naprostý souhlas, to co vzniká z EU nazývám korporátní fašistický totalitní policejní superstát. Socialisté už pochopili, že se bez volného trhu neobejdou a teď zkoušejí kolik regulací a zásahů ten trh vydrží. Systém by se dal i nazvat socialismus s prvky kapitalismu, EU by lépe slušelo, pokud by se jí říkalo svaz evropských socialistických republik ;-D

7 0
možnosti

A je az zarazejici kolik tento "demokraticky, svobodny a pravdolaskav" system  uz vyrobil bezdomovcu...

5 0
možnosti

Lidi za těch 41 let komunismu ztratili zodpovědnost a schopnost se o sebe postarat. Tak se není čemu divit.

7 3
možnosti
  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik