Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vítej v horké válce mezi Čechy a Romy!

Soužití Romů se zbytkem populace, je bez výjimky složité. Nikdo nechce Romy za sousedy a má k tomu celkem pochopitelné důvody. Bordel, hluk, vysokou kriminalitu a z toho plynoucí reálné ohrožení na ulici i jinde. Sekundárně se vyskytuje prostituce, drogy, alkoholismus, zneužívání sociální sítě a problémy se školní docházkou. Státní správa vymýšlí nové a nové agentury, chytří blafuňáři fasují evropské granty a všichni v tomhle kšeftu s Romy jsou spokojení. Jen řadoví občané jaksi nechápou, kam tohle povede.

 

Z titulu své práce /servisní technik/, se denně pohybuji v bytových domech. Tak strašnou majetkovou kriminalitu, jak ji můžeme momentálně pozorovat, jsem v prostředí bytových domů ještě nezažil. V Českých Budějovicích nejsou výjimkou domy, vykradené během jednoho dne i 2 x za sebou. Tuto kriminální realitu vyjímečně špatně snáší zejména starší lidé, důchodci a osaměle žijící ženy.  Jako na potvoru – skoro vždy se kolem těchto problémů motají Romové. Někoho hledají, něco zapomněli, nebo si spletli číslo. Nikdo jim samozřejmě tyhle bláboly nevěří a všichni na ně nadávají. Kam až to může vést?

Jsem přesvědčený, že mezi Čechy a Romy, je vedena regulérní občanská válka. Po staletích naprostého pohrdání cikány a někdy i otevřené genocidě, přišli komunisti a poněkud cikány donutili žít podle představ bílé rasy. Nechci diskutovat, zda to bylo dobře, či špatně, ale bylo to tak. Všichni cikáni měli trvalé bydliště a pracovní poměr. A všichni pracovali podle svých kulturních a fyzických možností - buď na svobodě, nebo v arestu. Ti, kteří pracovní poměr neměli, byli s vysokou pravděpodobností celostátně hledaní. Bílí na tom byli úplně stejně. No problém.

Pak přišla éra Václava Havla. Václava Klause, Standy Grosse, Petra Nečase – prostě lidí, kteří měli o životní realitě jen chabou představu. A o co méně někteří z nich odpracovali, o to měli bohužel jasnější představu, jak naložit s narůstajícím romským problémem. Ten se mezitím dle mého soudu, státní správě zcela vymkl z kontroly. Pro příklady není nutno chodit daleko.  Městská panelová sídliště a ubytovny sociálně slabších lidí, se staly obávanými lokalitami. Není zde radno v noci chodit bez odjištěné zbraně. Všude pasáci, drogy, injekční stříkačky a kriminalita.

Ruku v ruce s expanzí romské kriminality, se polarizuje i společnost občanská. Mnoho českých občanů ztratilo víru ve státní správu. Členskou základnu kdejaké extrémnější strany, zdobí stále častěji vysokoškolští docenti a profesoři. Nedivím se tomu, že mezi holými lebkami se najednou objevují i tito lidé z akademické sféry. Navzájem se potřebují. Vize holých lebek je pro normální občany jenom těžko přijatelná, ovšem když ji řadovému občanu naservíruje pan profesor, je to hned jiný kafe. A akademici mají pevné místo a kolektiv, kde jejich řeči konečně někdo poslouchá. Koneckonců i ODS v nouzi sáhla po akademikovi. Nebo se mýlím?

Jaké je řešení této situace?

Státní správa by měla neprodleně srovnat sociální dávky mezi Romy a zbytkem populace. Není důvod k tomu, aby člověk, který trvale a dobrovolně nepracuje, žil z práce ostatních.

Státní správa by měla přestat plýtvat penězi na agentury pro začleňování sociálně vyloučených. Je to ztráta času a prostředků pro všechny.

Státní správa by měla donutit lidi usvědčené z majetkové kriminality, ve vězení pracovat. Alespoň z části nahradit škodu, kterou způsobili.

Obce v součinnosti se státem by měly vytvořit pracovní místa pro ty, kteří skutečně pracovat chtějí. Je tristní, ponižující a depresivní, když člověk, který se chce upřímně začlenit, nemá práci kvůli tomu, že je cikán. Práce je dost, jen ji vidět a mít chuť do tohoto zapáchajícího problému šlápnout. Chápu, že pro mnohé obce je toto velký problém.

Státní správa by měla přísně trestat rodiče za neplnění povinné školní docházky jejich dětí. A dále – měly by být povinně zavedené výuční listy pro slabší žáky ze základních a zvláštních škol. Není možné začlenit člověka, který nic neumí. A není spravedlivé někoho nutit takové lidi zaměstnávat..

Státní správa by měla zefektivnit represi a soudní narovnání drobné kriminality. Jinak nemá cenu si jí vydržovat a platit jí nemalé daně.

Doufám, že mně za tento článek neoznačíte za rasistu. Já jím nejsem a nikdy nebudu. Jen jsem se snažil popsat, co kolem sebe poslední týdny a měsíce vidím. Je to zoufalý stav, věřte mi. Je to skutečná válka a pokud ne, brzy se tento stav ve válku promění. Česko dle mého soudu spěje k režimu tvrdé ruky, který problémy výše popsaného  typu řeší mnohem efektivněji, než naše retardovaná demokracie.

 

Psáno pro www.astrologiestudlar.cz.

 

František Študlar

 

Autor: František Študlar | sobota 28.6.2014 13:00 | karma článku: 41,86 | přečteno: 3676x
  • Další články autora

František Študlar

Uprchlíci? Made in USA! (Pro méně chápavé vyrobily USA)

Také si myslíte, že uprchlíci a imigranti rozloží evropskou kulturu? Já jsem stejného názoru. Pro běžného Evropana je obtížné rozlišit, kdo je potenciálním zdrojem problémů a kdo není. Kdo se dokáže přizpůsobit a kdo z principu nechce. Kdo je potřebný a kdo předstírá. V Evropě není stát, který by zvládl bez závažné újmy na vlastní svobodě příliv imigrantů. Prostě není. Pokud bude v Evropě dominantním společenským zřízením státem intervenovaný kapitalismus, není možné přibírat imigranty a doufat, že se to nějak samo vyřeší. Ono se to tedy nějak samo vyřeší, ale zřejmě už bez nás. Imigranti od určitého prahového množství vždy a to podtrhuji, rozvrátili hostitelskou zemi. Kolik procent nových přistěhovalců si může dovolit živit a tolerovat průměrná evropská země? Myslím tím nejenom výplatu sociálních dávek. Také kulturní a jazykovou propast. Ale hlavně Islám. Peníze a jazykové bariéry vem čert. Ale Islám – to je jiný kafe. Přes ten by pro nás neměl jet vlak. S tím si nelze poradit. Nikdo to neumí. Umíme doletět na Měsíc, ale neumíme rozlišit, který muslim opásaný výbušninami, se odpálí v metru. Skrývají se pod burkami tváře slušných žen, nebo atentátnic? Násilí a teror neumíme předvídat ani u vlastního etnika, natož pak u islámského!

6.1.2015 v 9:00 | Karma: 38,78 | Přečteno: 1965x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Autentické Česko? Absence elit a totální žumpa.

Jsme zemí na pomezí západu a východu. Nikam doopravdy nepatříme a podle toho to tady vypadá. Chceme žít tak, jako žijí lidi na západě a v mnoha směrech se chováme jako lidi na východě. Nikdo nás nebere vážně. Nejenom proto, že máme podivné politiky. Hlavně proto, že nejsme spolehliví a nevážíme si sami sebe. Nebráníme se. Jsme snadná kořist. Kdy naše armáda vystřelila cíleně a sebevědomě na nepřítele? Už je to hodně dlouho, nikdo z nás, ani našich pradědů si to nepamatuje. Seznam zemí které si nás podrobily, je až příliš dlouhý a potupný.

24.11.2014 v 8:00 | Karma: 30,03 | Přečteno: 1489x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Erotický náboj Miloše Zemana

Zdají se ti někdy sny? Co bys řekl na malý lechtivý flirtík s blondýnkou v černých punčochách, připnutých na těsný podvazkový pás? Nahoře samozřejmě bez... Hmmm, to vůbec nezní špatně, soukáš ze sebe a máš oči jenom pro ní. Už se blíží a ty cítíš vůni jejích vlasů, podbarvenou rafinovaným parfémem. Její pěstěná ruka ti uvolňuje uzel na kravatě a závan jejího dechu tě šimrá v pravém uchu. Zasloužíš si trochu něhy brouku zašeptá a postrčí tě na plochu velkého letiště. Poddáváš se jejím polibkům a zavíráš oči. A nechápeš, jak si mohla vybrat takovou nulu, jako jsi ty. Ona je moc šikovná a stupňuje napětí mezi vámi dvěma. Cítíš jí úplně všude - ano, ano, takový chlap jsi vždycky chtěl být. Neurčitě vnímáš její smyslnou pozvánku na šampaňské s jahodami – otevřeš oči a zděsíš se... Místo plnokrevné klisny, sedí vedle tebe na posteli Miloš Zeman a nabízí ti slivovici a ovar servírovaný na řeznickém prkýnku... Vrstva masa prorostlá podkožním tukem, se třese na tvoje zaplombované zuby... Jak jsi mi tohle mohl jenom provést, Miloši?

11.11.2014 v 9:00 | Karma: 12,66 | Přečteno: 1016x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Tři pilíře kapitalismu – podvody, dluhy a války

Každé státní zřízení je postavené na nějakém hodnotově-technickém systému, jehož implementace umožňuje vládcům stát dlouhodoběji provozovat. Občas tady čtu neuvěřitelné bláboly o kapitalismu a volném trhu. Vesměs pocházejí z literárních manufaktur lidí, kteří hodnotově spadají do kategorie PRAVICOVÁ CHUDINA. A právě pro tuto skupinu lidí jsem s láskou a péčí napsal tuto krátkou úvahu. Třeba pomůže někomu alespoň z části pochopit svět a sama sebe. A to je vždycky hodně dobré.

16.10.2014 v 11:00 | Karma: 38,84 | Přečteno: 10886x | Diskuse| Ostatní

František Študlar

Tady je Kalouskovo ... (oprava tady bylo Kalouskovo)

Mirek Kalousek a jeho TOP pomalu ale jistě korodují a míří k politickému dnu. Ukazuje se to, co veřejně nikdo nikdy neřekl, ale co chytrý čtenář tušil – TOP 09 nebylo nic jiného, než převlečení Odeesáci, kteří opustili značku ODS jako krysy opouštějí potápějící se loď. Rozhodně dobrá zpráva pro Česko.

15.10.2014 v 16:20 | Karma: 35,65 | Přečteno: 1964x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

  • Počet článků 160
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1680x
Jsem zlomyslný a neobjektivní. To Vám musí stačit.

Seznam rubrik